Werkwijze

Uw vraag staat centraal. Heeft u zelf al een ontwerp of juist nog helemaal niet? Het maakt niet uit. We bespreken uw wensen en denken met u mee. We komen bij u inmeten en tekenen uw wensen uit. U ontvangt een offerte. Als u akkoord gaat, starten wij met de productie. Wij werken met vaste leveranciers, deze sluiten aan op onze kwaliteitseisen.

Wij kunnen ook ontwerpen meenemen naar onze partner om constructieberekeningen te maken. Wij willen zeker zijn dat het veilig en constructief goed is.

Engel-Lastec heeft verschillende machines om te gebruiken voor het maken van uw  product. Waaronder deze HSG laser (versneld afgespeeld).

 

Het product wordt gereed gemaakt om bij een conserveringsbedrijf onder te brengen voor een duurzame behandeling in de afwerktechniek. Denk hierbij aan poedercoaten en thermisch verzinken.

Beschermen materialen

Wat is poedercoaten?
Dit is het aanbrengen van een beschermlaag via poeder. Door het elektrostatisch proces blijft het poeder op het staal plakken. De poederlaag wordt in een kleur naar keuze in een oven gesmolten waardoor de poeder als een egale laag uithardt.
De belangrijkste voordelen van poedercoaten zijn:
– Milieuvriendelijk (geen gebruik van oplosmiddelen)
– Slijt-, slag-, en stootbestendig 

 

Wat is thermisch verzinken?
De levensduur van metalen voorwerpen wordt verlengd door ze thermisch te laten verzinken. Verzinken is een behandeling waarbij een product een beschermende laag zink krijgt. De zinklaag beschermt het materiaal tegen corrosie.
De belangrijkste voordelen van verzinken zijn:
– Duurzaam: slijt-, stoot- en hardvast
– Onderhoudsvrij
– Bescherming: de vloeibare zink komt in alle gaten en hoeken

 

Wat is het Duplex systeem?
De combinatie van verzinken én poedercoaten heet duplex systeem. Het duplex systeem geeft de meest duurzame bescherming tegen corrosie van staal, de zinklaag beschermt het staal van binnenuit en de poedercoating beschermt het zinklaag tegen aantasting van buitenaf.
De gewenste kleur geeft naast de extra bescherming ook nog eens een mooi resultaat op.